Егина (Св.Нектарије) / више термина

ЕГИНА – АТИНА – СОЛУН
28.04./02.05.2017. – ПОПУЊЕНО
29.06./03.07.2017. – ПОПУЊЕНО
18.11./23.11.2017. – Празник Светог Нектарија
(по старом календару)

1.дан – Полазак из Београда у поподневним часовима (у договрено време), и ноћна вожња кроз Србију и Македонију.

2. дан – Долазак у раним јутарњим часовима у Солун. Обилазак цркве Св.Димитрија Солунског где су мошти овог дивног светитеља, заштитника града Солуна. Обилазак Солуна, а потом одлазак у манастир Св.Јована Богослова у Суротију где је гроб старца Пајсија и мошти Св.Арсенија Кападокијског. Долазак у Паралију у касним поподневним часовима и смештај у хотел 2 или 3* у 1/2 и 1/3 собама са купатилом.

3.дан – Ујутру полазак према Атини и обилазак манастира Милеси, а потом одлазак до Лаврија (Камаризе) , цркве где је старца Нектарија Виталиса чудесно исцелио Свети Нектарије од рака плућа и који се помиње у акатисту овом дивном светитељу. Уколико старац буде у прилици, узећемо благослов од њега. Повратак у околину Атине и обилазак великих светиња – манастира  Свети Јефрем и Пантократор. У вечерњим часовима долазак у хотел.

4. дан – Долазак у јутарњим часовима у луку Пиреј и прелазак трајектом на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија на Егини и смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов. Молитва за здравље и акатист светитељу.
Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

5. дан – Устајање рано ујутру и литургија у манастирској цркви посвећеној Светој Тројици где су мошти Светог Нектарија на празник, а потом и обилазак манастирског комплекса (у току је градња велелепног храма Светог Нектарије где се служи само о великим празницима). Обилазак манастира Св.Екатерине који се налази у непосредној близини манастира Светог Нектарија. Повратак за Пиреј у поподневним часовима. ПОлазак  за Београд. Ноћна вожња.

6.дан – Долазак у Београд у поподневним часовима.

Цена: 159е

Могуће плаћање на 6 рата (септембар-фебруар 2018., уз депоновање чекова)

Цена подразумева:
– превоз аутобусом туристичке класе
– превоз трајектом до Егине и назад
– 1 ноћење у конацима манастира у вишекреветним собама некатегорисаног смештаја (или приватним апартманима са два или три кревета на острву Егина уколико не добијемо благослов за ноћење у конацима). Могуће је да део групе буде смештен у конацима, а део у апартманима/хотелу.
– 1 ноћење у хотелу у 1/2 или 1/3 собама у хотелу  3* у Атини
– 1 ноћење у хотелу у 1/2 или 1/3 собама у хотелу  3* у Паралији
– водство и организацију пута

Цена не подразумева:
– оброке
– међународно осигурање (600 динара)
– индивидуалне трошкове

УСЛОВИ , НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:
-Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу Рајфајзен банке за ефективу. Могуће плаћање на рате до 15.02.2018. уз депоновање чекова или административне забране.
– Минимум 40 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника.
-У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана!
– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 22:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка).
– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.
– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).
– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције.
– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).
– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.
-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.
– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради наше безбедности.
– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.
– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.
-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај није категорисан, али је надасве пристојан. У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.
– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.
– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 5 дана пред полазак.
Важе ОУП агенције Ловћен, ОТП 259/2010 која је организатор овог путовања.
ЈУТА гаранција путовања уз полису коју издаје ДДОР Нови Сад на 300.000 еур за случај инсолвентности и одговорности.