Хиландар на празник Велике Госпојине 2017.

Хиландар – Солун

26.08./29.08.2017. (На празник Велике Госпојине)

1.дан – Полазак из Београда у поподневним часовима код храма Свето Саве (сатница ће бити одређена неколико дана пред пут и сваки путник ће писмено бити обавештен).

2. дан – Долазак у Јерисос у јутарњим часовима. Вожња бродом до Свете Горе и одлазак у манастир Хиландар. Чим стигну у манастир, гости се послуже у гостопримници. Притом добију потребне информације, а затим се смештају у собе. Посетиоци могу учествовати на свим богослужењима, причестити се (обавезно је да се исповедите у свом храму), целивати мошти светих после вечерње службе и вечере,  прошетати до пирга (куле) Краља Милутина, крста и маслине цара Душана, споменика у част краља Александра Обреновића, такође и до Старог манастира Св. Василија Исповедника (Хрусија), који се налази на северо-источној обали, а удаљен је око 2,5 км од Хиландара (пола сата хода). Могу се посетити и црква Св.Трифуна у непосредној близини конака, гробљанска Благовештењска црква са криптом, место код којег се зауставило магаре носивши икону “Тројеручице” из Србије, манастирску књижару (продавницу). За све додатне информације, недоумице и савете треба питати гостопримца по доласку у манастир. Празнично бденије. Ноћење у конацима манастира.

3. дан – Јутрење и Света Литургија, а потом доручак у манастирској трпезарији. Полазак према луци  око 12.30ч. , а потом из Јерисоса за Солун.  Долазак у Солун и обилазак Цркве Светог Димитрија (где су мошти заштитиника Солуна) , а потом слободно време до поласка. Полазак за Београд у вечерњим часовима.

4. дан – Долазак у јутарњим часовима на одредиште.

Цена: 99e

Цена обухвата:
– превоз  бусом (не комби ) туристичке класе са опремом.
– 1 ноћење у манастиру са два оброка (које омогућава братство манастира Хиландара)
– водство и организацију пута

Цена не обухвата:
– визу за Свету Гору -25е (диамонтирион се вади на лицу места по најави агенције)
– вожњу бродићем у оба правца (цена карте у једном правцу од 6,2 е до 10е, у зависности од врсте брода – највероватније ће цена карте бити у оба правца по 6,2 е)
– међ. здравствено осигурање (око 400 динара) које није обавезно
– индивидуалне трошкове.

Могуће плаћање на рате до поласка или до 15.06.2017. уз депоновање чекова.

Овај програм је рађен на бази 40 путника! Важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен – ОТП 259/2010

Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастиру није категорисан, али је надасве пристојан, у аутобусу се слушају искључиво духовне песме.
Агенција не сноси одговорност за евентуалне непредвиђене околности изазване “вишом силом” у виду временских услова, када се може десити да брод не саобраћа, па су путници принуђени да о свом трошку продуже боравак који ће агенција обезбедити у Уранополису.

Неколико последњих ходочашћа у манастир Хиландар:

Радујте се оци свети, Богородичини цвети.

Posted by Ходочашћа са благословом on Monday, November 30, 2015

Борис, Божо, Предраг, Игор, Стефан, Миљан, Миленко, Бранислав, Срђан, Радован, Чеда, Драгутин, Милосав, Саша, Кристијан, Љубомир, Драгослав, Предраг, Александар, Бранко, Угљеша и наравно Сергеј и Теодор! 🙂

Posted by Ходочашћа са благословом on Monday, November 17, 2014

Поред Хиландара, на овом ходочашћу посетили смо и Солун и Суроти где се налази гроб старца Пајсија!

Posted by Ходочашћа са благословом on Tuesday, July 22, 2014