Русија – 16 дана / 11 ноћења (јул-август)

МАЈКА РУСИЈА – АУТОБУСОМ

16 дана (11 ноћења) 28.07./12.08.2017.

28.07. – 1. ДАН – Дан – Полазак у послеподневним часовима из Београда, Нове Пазове, Старе Пазове и Новог Сада. Ноћна вожња и дневна вожња кроз Мађарску и Украјину. Граничне формалности.

29.07. – 2. ДАН – Долазак у поподневним часовима у Почајевску лавру, обилазак манастирског комплекса. Ноћење у манастирском конаку у вишекреветним собама (некатегорисан смештај) или оближњим гостионицама.

30.07 – 3.ДАН – Литургија, и слободно време у Почајеву, а потом полазак ка Русији. Дневна и ноћна вожња уз граничне формалности.

31.07. – 4. ДАН –  Очекиван долазак у Оптину  у послеподневним часовима. Обилазак комплекса и ноћење.

01.08. – 5. ДАН – Литургија и полазак за Москву. Обилазак пустиње Шамордино. Уколико време дозволи обилазак Пафнутијевско-Боровског манастира, и наставак путовања. Долазак у Москву у вечерњим часовима. Ноћење у хотелу 2* или 3* у 1/3 и 1/4  собама са купатилом.

02.08. – 6. ДАН – Литургија у Покровском храму и поклоњење моштима Свете Матроне Московске, а потом обилазак Новоспаског манастира где је копија иконе Свецарице. Одлазак и обилазак Донског (мошти Светог Тихона) и Даниловског манастира ( мошти Св.Данила и Св.Георгија Лаврова) . Повратак у исти хотел. Ноћење.

03.08. – 7. ДАН – Литургија у Зачатjевском манастиру, а потом обилазак храма Св.Илије где је икона «Неочекивана радост», а потом и  храма Христа Спаситеља и панорамско разгледање центра града (Кремља, Црвеног трга и храма Василија Блаженог). Слободно време. Вечерња служба у Сретењском манастиру (мошти Светог Илариона). Повратак у исти хотел. Ноћење.

04.08. – 8. ДАН – Рано ујутру полазак за Владимир. Долазак у Владимир и обилазак града (Златне капије, споменика Андреју Рубљову, Димитријевског храма, Успенског Саборног храма (где се налазе мошти Светог Андреја Богољубивог, део моштију Св.Александра Невског, фреска Андреја Рубљова) . Полазак за Муром. Обилазак Светотројицког манастира и поклоњење моштима Светог Петра и Свете Февроније, и Благовештенског манастира где су мошти Светог благоверног кнета Константина и синова Михаила и Теодора. Полазак за Дивјејево и смештај у манастирску гостионицу или пансион (випекреветне собе – некатегорисан смештај) у касним вечерњим часовима. Ноћење.

05.08. – 9. ДАН – Литургија, обилазак комплекса. Одлазак на Источник Св.Серафима и погружење. Канавка Мајке Божје. Вечерња служба. Ноћење у истом смештају.

06.08. – 10. ДАН – Рано ујутру полазак за Сергијев Посад.  Обилазак манастирског комплекса и поклоњење моштима Светом Сергеју Радоњешком, слободно време. Полазак за Петровград у касним вечерњим часовима. Ноћна вожња.

07.08. – 11.ДАН –  У јутарњим часовима долазак у Вирицу. . Обилазак цркве Св.Серафима Вирицког где се налази гроб овог светитеља, а потом и Царског Села. Долазак у Петроград у послеподневним часовима. Смештај у гостионицу  манастира Светог Александра Невског или Новодевичког женског манастира (вишекреветне собе – некатегорисан смештај) или неке оближње гостионице или хотела. Ноћење.

08.08. – 12. ДАН – Литургија у манастиру Светог Александра Невског и обилазак комплекса, потом одлазак на Смоленско гробље где је капела Св.Ксеније Петроградске и поклоњење овој дивној светитељки. Панорамски обилазак централног језгра града (Казанског храма ,  храма «Спас на Крови»…) . Ноћење у истом смештају.

09.08. – 13. ДАН – Литургија у Јовановском женском манастиру и поклоњење моштима Светог Јована Кронштатског, а потом полазак према Пскову и обилазак манастира Светог Јована Богослова који је основао Св.Сава Крипецки, Србин пореклом који је у близини града Пскова. У вечерњим часовима долазак у Псковско-Печерску лавру. Смештај у манастирским конацима (вишекреветне собе – некатегорисан смештај).

10.08. – 14. ДАН – Литургија и обилазак ПСКОВСКО-ПЕЧЕРСКОГ комплекса, а потом полазак за Естонију. Граничне формалности и вожња кроз балтичке земље до Пољске. Смештај касно увече у хотелу у  Варшави у  1/3 и 1/4 собама са купатилом.

11.08. – 15. ДАН –  Јутарњи обилазак града и полазак за Србију. Вожња кроз Пољску, Чешку, Словачку и Мађарску.

12.08. – 16. ДАН – Долазак у Београд у послеподневним часовима.

ЦЕНА: 430 е
(на рате до 15.02.2018. уз чекове или админ. забрану)
ТЕРМИН: 28.07./ 12.08.2017.

Аранжман обухвата:
– Превоз високоподним туристичким аутобусом високе класе
– Смештај на бази :  11 ноћења у манастирским гостионицама, пансионима и хотелима 2** или 3** према програму.
– Руског водича кроз Украјини, Русији.
– Преводиоца све време путовања
– Лиценцираног пратиоца групе све време путовања
– Духовног руководитеља путовања

Аранжман не обухвата:
– Индивидуалне трошкове путника
– Улазнице за обиласке који нису предвиђени програмом, као и за локалитете обухваћене панорамским разгледањем
– Међународно путно-здравствен осигурање – 1500 дин.
– Храну
Храну можемо по најповољнијим условима обезбедити баш у манастирским комплексима које обилазимо.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу.

Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

Факултативни излети су предвиђени за минимум 25 особа. У случају мањег броја пријављених цена је подложна промени. Организатор задржава право измене термина и услова извођења факултативних излета услед објективних околности. Цена је подложна промени у случају промене цена: улазница, горива, путарина, паркинга, тунела, трајекта, путних такси у односу на дан изласка програма.

УСЛОВИ , НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу за ефективу Рајфајзен банке на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.02.2018. уз чекове или административну забрану.

– Минимум 40 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 22:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о. , Лиценца ОТП 259/2010