Мајка Русија 2018. – 18 дана / 13 ноћења (јул-август)

МАЈКА РУСИЈА – АУТОБУСОМ

18 дана (13 ноћења) 27.07./13.08.2018.
Почајев, Кијев, Оптина, Москва, Владимир, Дивјејево,
Муром, Сергијев Посад, Вирица, Санкт Петербург, Кронштат, Свир, Псков

 

27.07. – 1. ДАН – Дан – Полазак у послеподневним часовима из Београда, Нове Пазове, Старе Пазове и Новог Сада. Ноћна и дневна вожња кроз Мађарску и Украјину. Граничне формалности.

28.07. – 2. ДАН – Долазак у ранијим поподневним часовима у Почајев, смештај у хотел. Време за одмор а потом обилазак манастирског комплекса – Почајевске лавре. Ноћење у хотелу  2* или 3* у двокреветним собама са купатилом,  у центру Почајева.

29.07. – 3. ДАН – Литургија и слободно време за обилазак манастирског комплекса, а потом полазак према Кијеву. Долазак у Кијев у вечерњим часовима и смештај у хотел 2* или 3* у ширем центру града или околини Кијева. Ноћење у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

30.07. – 4. ДАН – Рана литургија у Кијевско-Печерској лаври (мошти преко 120 светитеља) и обилазак лавре. У вечерњим часовима полазак за Русију. Ноћна вожња са граничним формалностима.

31.07. – 5. ДАН – Долазак у Оптину ујутру. Обилазак комплекса. Ноћење у манастирској гостионици у вишекреветним собама (некатегорисан смештај – могући спратни кревети).

01.08. – 6. ДАН – Рана литургија и полазак за Москву. Обилазак пустиње Шамордино. Долазак у Москву у послеподневним часовима. Обилазак Даниловског манастира (мошти Светог Данила). Смештај у хотел. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним собама са купатилом.

02.08. – 7. ДАН – Литургија у Покровском храму и поклоњење моштима Свете Матроне Московске, а потом обилазак Новоспаског манастира где је копија иконе Свецарице и цркве Светих 40 мученика која се налази у непосредној близини манастира. Одлазак и обилазак Донског (мошти Светог Тихона). Повратак у хотел или слободно време. Ноћење.

03.08. – 8. ДАН – Литургија у Казанском храму на Црвеном тргу, а потом и обилазак центра града – Кремља, Црвеног трга и храма Василија Блаженог – поклоњење моштима. (Уласци на посебне локалитете (музеје, крипте…) се плаћају независно од цене аранжмана и можете их обићи у слободном времену). Обилазак  Сретењског манастира (мошти Светог Илариона). Повратак у исти хотел. Ноћење.

04.08. – 9. ДАН – Ујутру полазак за Владимир. Долазак у Владимир и обилазак града (Златне капије Димитријевског храма, Успенског Саборног храма (где се налазе мошти Светог Андреја Богољубивог, део моштију Св.Александра Невског, фреска Андреја Рубљова), а потом одлазак у Богољубиво и обилазак женског богољубског манастира у којем се налази икона Богољубске Мајке Божје и обилазак цркве Покрова на реци Нерли уколико време дозволи.  Полазак за Дивјејево и смештај у манастирску гостионицу или пансион (вишекреветне собе – некатегорисан смештај) у касним вечерњим часовима. Ноћење.

05.08. – 10. ДАН – Литургија, обилазак комплекса. Одлазак на Источник Св.Серафима аутобусом  и погружење. Повратак  укомплекс, слободно време. Литија Канавком Мајке Божје. Вечерња служба. Ноћење у истом смештају.

06.08. – 11. ДАН – Рана литургија. Полазак за Муром. Обилазак Светотројицког манастира и поклоњење моштима Светог Петра и Свете Февроније, и Благовештенског манастира где су мошти Светог благоверног кнеза Константина и синова Михаила и Теодора. Полазак за Сергијев Посад. Долазак у вечерњим часовима и  смештај у манастирске конаке у вишекревтне собе (некатегорисан смештај).

07.08. – 12. ДАН –  Литургија. Обилазак манастирског комплекса и поклоњење моштима Светом Сергеју Радоњешком. Полазак за Петроград у вечерњим часовима. Ноћна вожња.

08.08. – 13.ДАН –  У јутарњим часовима долазак у Вирицу. . Обилазак цркве Св.Серафима Вирицког где се налази гроб овог светитеља, а потом поклоњење моштима Свете мученице Марије Гачинске чије се мошти налазе у Гачини, а гроб на Смоленском гробљу у Петрограду. Долазак у Петроград у послеподневним часовима. Обилазак манастира Светог Александра Невског. Смештај у хотел у ширем центру града у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом. Слободно време. Ноћење.

09.08. – 14. ДАН – Литургија у Јованском женском манастиру, поклоњење моштима Светог Јована Кронштатског и обилазак комплекса, потом одлазак на Смоленско гробље где је капела Св.Ксеније Петроградске и поклоњење овој дивној светитељки. Панорамски обилазак централног језгра града (Казанског храма ,  храма «Спас на Крови»…) . Повратак у хотел. Слободно време. Ноћење у истом смештају.

10.08. – 15. ДАН – Одлазак рано ујутру за Свир где су мошти Светог Александра Свирског. Повратак у Петроград у вечерњим часовима и смештај у исти хотел.

11.08. – 16. ДАН – Полазак за Псков и у вечерњим часовима долазак у Псковско-Печерски манастир. Смештај у манастирским конацима (вишекреветне собе – некатегорисан смештај, могући спратни кревети).

12.08. – 17. ДАН – Литургија и обилазак ПСКОВСКО-ПЕЧЕРСКОГ комплекса, а потом полазак за Београд. Дневна и ноћна вожња са граничним формалностима. Пролазак кроз Естонију,Летонију, Литванију, Пољску…

13.08. – 18. ДАН – Долазак у Београд у вечерњим часовима.

 

ЦЕНА: 469 е
(на рате до 15.02.2019. уз чекове или админ. забрану)

 

ТЕРМИН: 27.07./ 13.08.2018.

Аранжман обухвата:
– Превоз високоподним туристичким аутобусом високе класе
– Смештај на бази 13 ноћења и то :  8 ноћења у хотелима 2* или 3* и 5 ноћења у манастирским конацима

– Руског водича кроз Украјину и Русију.
– Преводиоца све време путовања
– Лиценцираног пратиоца групе све време путовања
– Духовног руководитеља путовања

 

Аранжман не обухвата:
– Индивидуалне трошкове путника
– Улазнице за обиласке који нису предвиђени програмом и оне које обилазимо панорамски а желите да их посетите

– Међународно путно-здравствено осигурање – 1800 дин.
– Храну
Храну можемо по најповољнијим условима обезбедити баш у манастирским комплексима које обилазимо.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

УСЛОВИ , НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу за ефективу Рајфајзен банке на дан потписивања уговора о путовању. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.02.2018. уз чекове или административну забрану.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 22:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о. , Лиценца ОТП 259/2010