Софија – Рилски манастир (Пресвлачење моштију Св.краља Милутина)

Софија (Пресвлачење моштију Светог краља Милутина)
и Рилски манастир

27.10./30.10.2017.

1. дан – Полазак у вечерњим часовима из Београда, Панчeва, Смедерева, Пожаревца и Шапина. Молитва за благословен пут у Шапинама, а потом ноћна вожња према Бугарској. Граничне формалности.

2.дан – У јутарњим часовима долазак у Рилски манастир. Обилазак манастира (посебна ексурзија са уласком у музеј се плаћа на лицу места и није обавезна). Повратак према Софији и обилазак манастира Светог Мине, а потом и смештај у хотел у ширем центру града (1/3 , 1/4 и 1/5 собе са купатилом).

3. дан – Литургија и пресвлачење моштију Светог краља Милутина у цркви Свете Недеље , а потом и слободно време за ручак. Обилазак светиња у центру Софије (храм Свете Петке “самарџијске” , ротонда Светог Георгија, Руски храм Светог Николаја Мирликијског , храм Светог Александра Невског, црква Свете Софије). У предвечерњим часовима полазак за Београд.

4. дан – Долазак на одредишта у раним јутарњим часовима.

Цена путовања: 60е

Аранжман обухвата:
– 1 ноћење у хотелу у 1/3 , 1/4 и 1/5 собама са купатилом у ширем центру Софије
– Превоз високоподним туристичким аутобусом
– Лиценцираног тур.водича или пратиоца
*Са групом иде духовник путовања

Аранжман не обухвата:
– Храну
– Индивидуалне трошкове путника

Плаћање је могуће на 2 рате до поласка или на 4 месечне рате до 15.12. уз депоновање чека.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за тим имате потребу.

Места у аутобусу се попуњавају по пријавама путника и није могуће захтевати специјална места сем у случају болести.

Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

Факултативни излети су предвиђени за минимум 25 особа. У случају мањег броја пријављених цена је подложна промени. Организатор задржава право измене термина и услова извођења факултативних излета услед објективних околности. Цена је подложна промени у случају промене цена: улазница, горива, путарина, паркинга, тунела, трајекта, путних такси у односу на дан изласка програма.

УСЛОВИ , НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу Уни Кредит банке. 15 дана пред полазак или до 15.12.2017. уз депоновање чекова или оверену административну забрану.

– Минимум 40 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о. , Лиценца ОТП 259/2010