Велика грча тура 4 / септембар 2017.

ВЕЛИКА ГРЧКА ТУРА 4

(Крф, Видо, Патра, Мегара, Атина, Пантократор, Свети Јефрем, Камариза, Егина, Милеси, Евија, Солун)

21.09./30.09.2017.

1. дан – Полазак из Београда у поподневним часовима. Ноћна вожња кроз Србију , Македонију и Грчку.

2.дан – Обилазак једнок од манастира на Метеорима. Посета радионици икона и долазак у Игуменицу и прелазак трајектом за Крф у послеподневним часовима. Обилазак Српске куће и панорамско разгледање града. Одлазак у Дасију или Ипсос где је предвиђен смештај и вили у 1/3 , 1/4 и 1/5 собе са купатилом.

3.дан – Одлазак у цркву Светог Спиридона у Керкири на литургију , где су мошти Светог Спиридона Тримитуског (Светитељ који је живео у 3. и 4. веку). Поклоњење моштима. Обилазак цркве Светог Николе и храма митрополије , централног трга, а потом одлазак на Видо. Слободно време, а потом повратак у смештај на ноћење.

4.дан – Рани полазак ка Атини. Успутни обилазак Патре где ћемо целивати мошти и Крст Светог Андреја Првозваног, а потом се упутити ка градићу Мегара, одакле се упућујемо ка манастиру Светог Јеротеја (Свети Апостол Јеротеј је први Епископ града Атине. Био је присутан на сахрани Пресвете Богородице, где се по предању истакао најумилнијим појањем. Поклоњење моштима Светог Јеротеја (глава) и икони Пресвете Богородице Кипарисиотисе). Долазак у вечерњим часовима у Атину и смештај у хотелу/вили у 1/3 , 1/4 и 1/5 собе са купатилом.

5.дан – Обилазак манастира Пантократор и Свети Јефрем у околини Атине, а потом и одлазак у Камаризу где живи стараца Нектрарије Виталис којег је чудесно исцелио Свети Нектарије од рака плућа и који се помиње у акатисту овом дивном светитељу. Повратак у исти смештај. Ноћење.

6.дан – Рано ујутру полазак у Пиреј и прелазак трајектом на Егину. Поклоњење моштима Светог Нектарија ,  а потом обилазак манастирског комплекса и акатист Светом Нектарију, те обилазак манастира Свете Екатерине који се налази у близини где се чувају делови моштију многих светитеља и чудотворна икона Светог Спиридона на којој отвара и затвара очи. Смештај у манастирским конацима у нектегорисаном смештају или у хотелу/апартманима на Егини (зависи од благослова сестринства). Могуће је да ће део групе бити у конацима, а део у хотелу.

7.дан – Литургија у манастирској цркви посвећеној Светој Тројици где су мошти Светог Нектарија. После литургије и послужења прелазак са Егине у Пиреј и одлазак на Евију. Успутни обилазак манастира Милеси који је подигао Свети старац Порфирије Кавсокаливит. Долазак на Евију у касним вечерњим часовима. Смештај у манастирском хотелу поред цркве Св.Јована Руса у 1/2 и 1/3 собама са купатилом.

8.дан – Литургија у цркви Светог Јована Руса и целивање моштију овог светитеља . Одлазак до манастира Светог Давида Евијског и поклоњење гробу старца Јакова Цаликиса (једног од три стуба Грчко Православља 20.века поред стараца Пајсија и Порфирија). Долазак у Паралију у касним вечерњим часовима где је предвиђено ноћење у приватним вилама или хотелу у 1/3, 1/4 или 1/5 собама са купатилом.

9.дан – Долазак у Солун и обилазак српског војничког гробља у Зејтинлику, а потом и цркве Светог Димитрија (мошти овог светитеља – заштитника града Солуна) . Слободно време у Солуну за обилазак цркве Свете Софије и митрополије у којој се налазе мошти Светог Григорија Паламе (уколико ове две цркве буду отворене), а потом полазак око 17ч. за Београд.

10.дан – Долазак у Београд у раним јутарњим часовима

Цена: 265е
Термин: 2
1.09./30.09.2017.
Плаћање на рате до 15.02.2018. уз чекове или административну забрану.

Аранжман обухвата:
-Превоз високподним туристичким аутобусом (не комбијем)
– 7 ноћења у хотелима/вилама/пансионима или конацима манастира
– трајекти (Крф, Егина, Евија (постоји могућност повратка на мост код Халкиде))
– прелазак преко моста Рио и тунела Превеза
– лиценцираног туристичког водича са знањем грчког језика
*са групом иде свештеник

Аранжман не обухвата:
– оброке
– индивидуалне трошкове путника
– међународно здравствено осигурање – 1000 дин.
– специјални захтеви за једнокреветну или двокреветну собу (цена се одређује на упит)

Плаћање на 10 месечних рата од маја до фебруара, уз депоновање чекова за дуг од поласка на путовање до 15.02.2018. или уз оверену административну забрану.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за тим имате потребу.

Места у аутобусу се попуњавају по пријавама путника и није могуће захтевати специјална места сем у случају болести.

Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

Факултативни излети су предвиђени за минимум 25 особа. У случају мањег броја пријављених цена је подложна промени. Организатор задржава право измене термина и услова извођења факултативних излета услед објективних околности. Цена је подложна промени у случају промене цена: улазница, горива, путарина, паркинга, тунела, трајекта, путних такси у односу на дан изласка програма.

УСЛОВИ , НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

Плаћање је у динарској противвредности по продајном курсу Уни Кредит банке. 15 дана пред полазак или до 15.12.2017. уз депоновање чекова или оверену административну забрану.

– Минимум 40 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка).
Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА!
Организатор Ловћен д.о.о. , Лиценца ОТП 259/2010